Viikko sitten sain vihdoin aikaiseksi sovittaa talven lopun alennuksista ostetut uudet juoksutrikoot jalkaan ja lähteä lenkille. Saavutus oli suuri verrattuna tauon pituuteen. Toisaalta olo oli kuitenkin kevyt koko projektin ajan, joten varsinaista pakotusta tai vastenmielisyyttä en tuntenut lenkille lähdöstä.

Asfaltti oli osin vielä loskan peitossa, osin märkää hiekoitusta. Ainoat, kesämalliset lenkkarini sopivat mainiosti alustaan, toisin kuin lumisena aikana, jolloin myös kokeilin joskus lenkkiä. Tämä antoi uskoa lenkkeilyn jatkoon, joskin saman viikon aikana en nyt kuitenkaan päässyt enää lenkkipolulle.

Tavoitteeni ovat tänäkin vuonna kesässä. Varattuna on jo yksi juoksutapahtuma, jossa 10 km olisi tarkoitus taittaa tuntiin tai alle. Reitti tullee olemaan tasainen, joten tavoite ei ole mahdoton, etenkin jos treenaus nyt todella alkaisi. Kuusi minuuttia per kilometri on minulle kova vauhti, sillä kuusi ja puoli on ollut tähän mennessä kovin tahti. Täytyy kuitenkin muistaa, etten 6½ minuutin vauhtiin harjoitellut paljoakaan, ja lisäksi olin vähintään kolme kiloa, ellen jopa viisi, painavampi kuin tällä hetkellä. Edellytykset vauhdin parantamiseen löytyy, jos vain motivaatio säilyisi kahta minuuttia pidempään... Kyllä tämä tästä, ehkä.