Ystäväni kertoi olevansa herkkulakossa. Ihmettelin kovasti syytä, mutta ilmeisesti hänellä oli vaan sellainen olo. Selitys on ihan hyvä, mutta mistä saisin sellaisen olon itsellenikin?

No, viikonloppu meni kivasti. Annoin itselleni palkkioksi uurastuksesta jätskiä. Siitä en potenut vielä suurempaa huonoa omatuntoa. Sunnuntaina kuitenkin tuli stoppi. Reilun sadan gramman minikarkkipussi oli vaan liikaa, ja päätin kokeilla ystäväni esittämää herkkulakkoa heti ensi viikolla.

Nyt alkoi siis Herkuton viikko (HeVi™). Herkkuja ovat tietenkin karkit, suklaat, pullat, keksit, sipsit ja suolapähkinät ym. Nämä kaikki ovat poissa pelistä tämän viikon ajan. Tästä tulee samalla hyvä testi, miten pystyn pysymään erossa herkuista noin ylipäätään. Olen nimittäin viime aikoina huomannut, että jotain makeaa syön päivän aikana aina. Ja kuten ystävällenikin sanoin, epäilen, että kun en syö herkkuja ollenkaan, paino voi pudota 0,5-1 kiloa viikossa. (Tuosta voi sitten laskea, paljonko syön kaikenlaista herkkua normaalisti...)

Siispä aamupalalle: en syö tänään rapeaa muromysliäni!