Eilen olin elämäni toista kertaa rasvaprosentin mittauksessa. Tällä kertaa tulokseksi tuli 32,6%, viimeksi (vuonna 2001?) luku taisi olla viisi prosenttiyksikköä pienempi. Eli tulos oli todellakin odotettu, olihan edellisestä kerrasta n. viisi vuotta, jonka jälkeen olen lihonut ainakin viitisen kiloa.

Mittaaja oli sinänsä ihan mukava tyyppi, mutta en pitänyt hänen tavastaan vakuutella, miten normaalipainoisen näköinen olin. BMI:ni on 25,5, eihän se ole normaalipainon rajoissa enää. Enkä todellakaan ole niin lihaksikas, ettäkö "ylipaino" johtuisi lihaksien osuudesta kropassani. Kyllähän sen tuo rasvaprosenttikin kertoo, vaikka mittausmenetelmä ei ollutkaan kaikista luotettavin.

Seuraavalla kerralla, kun mittaukseen menen, haluan rasvaprosentin olevan alle 30. Sekin tuntuu varsin kaukaiselta ajatukselta, etenkin kun tulin juuri ystäväni synttärikemuista. Olen harrastanut mässäilyä eilisestä lähtien, ja nyt se on lopetettava. Niin kauan kuin syö liikaa, tulee yksinkertaisesti syötyä koko ajan enemmän, mutta kun pääsee normaaliruokiin, ei syömisen vähentäminen ole ollenkaan ongelma. Siispä syöppöputki on pakko saada poikki. Onneksi huomenna ei ole pakko syödä väkisin aamupalaa, koska huomenna voin viettää päivän kotosalla tenttiin lukien. Nälkää odotellessa...