Kesäkissa aiemmin listasi joukon tunteita, jotka olisi mukava laittaa säilöön tulevaa varten. Olen samaa mieltä moisen käytännön käyttökelpoisuudesta, ja voisin jopa lisätä pari omaa erityistä "voittajafiilistä" tuohon (ja rapsakan vatsanväänteen voisin poistaa, koska ei vanha paatunut herkkuperse moisia tunne):
  • turpea olo naamassa mukavan suolaisten ruokien syöpöttelyillan jälkeen (myös peilikuva silmänalusista ja silmäluomista voisi olla näppärä avuste).
  • sydämentykytys railakkaan illan seurauksena, muutaman tunnin unien jälkeen – ei mikään unelmaherätys, varsinkaan jos henki haiskahtaa esim. jallulle... myös seuraavan päivän närästys on samaa kategoriaa.
  • pirteä ja hyvinvoiva olo sokerin syömättömyyden aiheuttamana: muidenkin hiilihydraattien vähentäminen tuntuu ihan hyvältä, mutta sokeri on todella paha tekijä hiilariturpeudessa.
  • vihannesten raikas ja hyvä maku silloin, kun ei millään jaksaisi pilkkoa salaattiaineksia kippoon...
Näitähän toki riittää, mutta nuo ovat tärkeitä painonhallintaan vaikuttavia tekijöitä. Huono fiilis aiheuttaa lisäsyömistä, ja siitä se huono fiilis jatkuu eteenpäin. Liikunta jelppii kyllä väärän syömisen haittojen parantamisessa, mutta sekään ei aina vie pois sokerinsyönnistä tulevaa lisäsokerin himoa...