Hahaa, tässä tulee statistiikkaa oikein olan takaa. Mittasin nimittäin sykettä pumpissa Suunnon mittarilla, joka osaa jälkikäteen generoida mittaustiedoista hienot syke- ym. käyrät. Kuvassa on nyt näkyvillä syke (ylhäällä) ja EPOC eli happivelka(?). Harjoitusvaikutteeksi sain 3,5, mikä vastaa kehittävää harjoitusvaikutetta. Kakkosen vaikutteet olisivat ylläpitäviä, nelosen erittäin kehittäviä. Pumppi siis on ihan kohtuullisen tehokasta.

153983.jpg
(klikkaa isommaksi)


Pisteet alareunassa ovat ajanhetkiä, jolloin jokin biisi on loppunut. Ainoastaan ojentajien jälkeen unohdin painaa nappia heti biisin loputtua, sen sijaan painoin sitä hauisten alussa. Biisijärjestyshän on
  1. lämmittely
  2. reidet
  3. rintalihakset
  4. selkälihakset
  5. ojentajat
  6. hauikset
  7. askelkyykyt
  8. hartiat, olkapäät
  9. vatsalihakset
  10. venyttely
Käyrästä huomaa, että sykehuippu on tasoittunut noin minuutin kuluessa kunkin biisin lopusta.

Happivelka on ollut maksimissaan hartioiden lopussa, mikä ei sinänsä ole ihme. Käyrässä ei muutenkaan ole paljoa uutta, paitsi että hauiksien aikana syke on ollut yllättävän korkealla ja rintalihaksissa matalalla. Ehkä yleinen rasittuneisuus tosin on vaikuttanut jo hauiksiin, ehkä syke ei ole palautunut täysin ojentajista vielä? Lämmittelyn sykenousu johtuu tietenkin kyykkäämisestä ja ojentajien huiput luultavasti alun punnerruksista ja lopun pään takana ja yläpuolella tehtävistä ojennuksista.