Rahka maistuu edelleen, jipii! En ole tosin syönyt sitä joka päivä, mutta tänään taas pitkästä aikaa. Bongasin eräästä maitoalan kahvilasta vinkin rahkan maustamiseen, jota soveltamalla tein sitten oman rahkaherkkuni:

250 g maitorahkaa
1-1,5 dl maitoa
n. 2 dl pakastemarjoja
1 rkl sokeria

Sulata marjat mikrossa, ja lisää ne astiaan, jossa on jo sokeri, rahka ja maito. Sekoita esim. sauvasekoittimella.

Tadaa! Valmista. Maun mukaan voi lisätä kuitua (leseitä). Maitoa voi laittaa sen verran kuin itse tykkää. Ohjeen maitomäärällä herkusta tulee suhteellisen juotavaa jo. Jonkin verran voi olla kuitenkin hyvä lisätä maitoa, sillä ainakin käyttämäni Valion maitorahka on niin jähmeää, että syöminen voi vähän tökkiä. Ja jos haluaa olla tosi tarkka hiilareidensa kanssa, niin sokerin voi jättää pois. Minusta tuo ruokalusikallinen antaa kuitenkin kivasti makeutta, mutta en laskekaan hiilareita.

Ravintoarvoista sen verran, että ohje sisältää n. 250-300 kaloria. Rahkapurkillisessa proteiinia on lähes 30 grammaa, eli ihan hyvä välipala laihduttajalle. Vatsalaukku täyttyy, koska herkkua on paljon.